Bevalling

Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers… Strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.

bevalling

Vanaf het moment dat de arbeid begonnen is, en jullie mijn aanwezigheid verlangen, ben en blijf ik bij jullie tot na de geboorte van jullie kindje. Ik kan het proces mee thuis begeleiden, om daarna mee naar het ziekenhuis te gaan. Als doula begeleid ik zowel een volledige thuisbevalling, een volledige ziekenhuisbevalling en alles wat er tussen hoort.

Van zodra ik bij jullie ben aangekomen, wijk ik niet meer van jullie zijde. Het mooie aan het doula-schap is het 1-op-1- gebeuren. Jullie tijd is exclusief en hoeft niet gedeeld te worden met andere bevallende mama’s. Tijdens de arbeid en de bevalling kan mijn rol uit verschillende taken bestaan: gaande van jou masseren (of de papa tonen waar hij jou kan masseren), het bad vullen en andere heel praktische zaken, jou en de papa blijven geruststellen en info geven over het bevallingsproces, communicatie met andere hulpverleners, foto’s trekken,… Die dag is het mijn taak om ervoor te zorgen dat jij en jouw partner enkel en alleen bezig hoeven te zijn met elkaar en de komst van jullie baby. Om een cocon te creëren zodanig dat het kind geboren kan worden in een sfeer van vertrouwen en intimiteit.

Na de bevalling ga ik pas weg wanneer het voor jullie ok aanvoelt om de wereld in te stappen met jullie nieuw gezinnetje.

Het geboorteverhaal

Indien jullie dat wensen, schrijf ik voor jullie een persoonlijk geboorteverhaal. Een geboorteverhaal is het verhaal van jullie als koppel, de tocht van jullie kindje en de magie die op dat moment zichtbaar was. Iets in de trend van: ‘Wil je graag een voorbeeld ontvangen van hoe een geboorteverhaal er kan uitzien?’

Prijs:

€ 495 incl. nagesprek binnen de 2 weken
geboorteverhaal op maat € 50
(+0,30€/km verplaatsingskosten)