Psychotherapie

Psychotherapie is in contact gaan. Met jezelf, met de ander. Contact maken met jouw gevoel, met jouw ‘zijn’. In veiligheid en vertrouwen. Veiligheid is de basis waar alles mee start. 

psycho-therapie

Therapie is jezelf bloot geven. Is luikjes openen en kijken wat er verborgen zit achter die deuren. Een gekwetst kind? Een verlaten partner? Een stem die niet gehoord mag worden? Psychotherapie is werken in laagjes. Iedere keer een kwetsuur of een problematiek aanpakken en met aandacht naar kijken. Psychotherapie is samen op weg gaan, samen jouw verhaal delen, met de hoofdstukken die jij belangrijk vindt, in jouw tempo, met alle respect voor hetgeen dat nu spelende is.

Hoe werk ik?

Ik ben een IV-therapeute, wat betekent dat ik geschoold ben vanuit een breed kader en daardoor een hele schatkist aan technieken mag bezitten. In interactie en samenspraak bekijk ik samen met jou welke vorm bij jou, op dit moment passend is.
Gesprekstherapie is een gelijkwaardige wisselwerking tussen jou en mij. Is een samen zoeken naar wat jou doet struikelen en hoe hiermee om te gaan. Tijdens het intakegesprek zal deze manier van werken onze hoofdmoot zijn.

Naast gesprekstherapie is werken met intuïtie één van mijn stokpaardjes. Wanneer je niet onder woorden kan brengen wat er speelt, gaan we werken met andere instrumenten dan jouw verbaliteit. Het werken met afbeeldingen, intuïtief tekenen of een familie-opstelling met duplo-poppetjes,… Technieken die het gemakkelijker en visueler maken wat er speelt, zonder dat je er woorden aan hoeft te geven. Ook kan er gewerkt worden met ademhaling, oefeningen rond focussing,… Jij bent de regisseur in dit verhaal en samen zoeken we een manier om jou te leren ‘spreken’. Want immers, je gevoel weet altijd wat het beste is voor jou.

Voor wie?

Voor jongeren en volwassenen. Zowel individuele sessies, koppelsessies of gezinssessies zijn mogelijk. Mogelijke thema’s kunnen zijn: zelfbeeld en zelfontplooiing, zingeving, moederschap, relatieproblemen, omgaan met trauma’s, angsten en stress, hechtingsproblemen, bore- en burnout, loslaten en rouwen en nog zoveel meer…

Prijs:

Individuele sessie: €60/uur
Koppelsessie of gezinssessie: €90/90 minuten