Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam grote veranderingen. Er groeit een baby in je buik en dat gaat soms gepaard met wat ongemakken. Als je zwanger bent, vraagt je lichaam extra aandacht en energie.

zwangerschapsyoga2

De eenvoudige yoga-oefeningen en ademhalingstechnieken brengen je hele lichaam tot rust, waardoor je meer kunt genieten van je zwangerschap. De oefeningen maken je lichaam ook sterker en je leert hoe je bewust je bekkenbodemspieren kan aan- en ontspannen.

In de ontspanningsmomenten maak je bewust contact met je baby. Die rust en ontspanning geeft je baby een heel veilig gevoel. Je voelt je beter in je lichaam tijdens de zwangerschap en je kijkt vol vertrouwen uit naar de komst van je baby. Zwangerschapsyoga geeft je het gevoel van helemaal thuiskomen in je lichaam. De sessies brengen niet alleen ontspanning maar bereiden jou ook voor op de komende bevalling. Tijdens de lessen krijg je tips en leer je verschillende ademhalingstechnieken die je helpen om de ontsluitings- en persweeën ten volle te benutten.

In een kleine groep kunnen de toekomstige moeders hun ervaringen delen. Een zwangerschap is immers een periode om extra aandacht en zorg te dragen voor jezelf en je baby.

Voordelen

– Zwangerschapsyoga leert je namelijk:
– Lichamelijk en geestelijk te ontspannen
– Controle uit te oefenen over je lichaam
– Om te gaan met zenuwen, stress & pijn
– Om te gaan met specifieke zwangerschapsklachten
– Weeën op te vangen
– Beter te concentreren
– Bewust te worden van – en verbonden te raken met – je kindje

Veel vrouwen stellen dat hun bevalling dankzij zwangerschapsyoga makkelijker, relaxter en minder pijnlijk verliep. Bovendien brengt zwangerschapsyoga een heleboel lichamelijke en emotionele rust met zich mee die je tijdens je zwangerschap en bevalling maar al te goed kunt gebruiken.
Zwangerschapsyoga is dan ook niet alleen nuttig tijdens de daadwerkelijke bevalling, maar juist ook tijdens de algehele periode van zwangerschap.

Praktisch:


8-delige lessenreeks op donderdagavond om 20u00 in het Takketielehuis, Rechtstraat 26, 9080 Zaffelare
Nieuwe reeks start op 10/01/2019
Aansluitende data: 17/01 – 24/01 – 31/01 – 14/02 – 21/02 – 28/02 – 07/03
Elke mama is welkom vanaf 13 weken zwangerschap – er is geen voorkennis van yoga vereist.
Gelieve jouw zwangerschapskussen mee te brengen.

Prijs:

99  €